INGREDIËNTEN:

 


RAWH pre workout bevat cafeïne, creatine, dextrose en vitamines. Dit is een overzicht van alle ingrediënten die het sport supplement bevat.

 

Cafeïne

Cafeïne zorgt voor stimulatie van het centrale zenuwstelsel en beïnvloedt de stofwisseling in de spieren. Verder verhoogt cafeïne de alertheid, reactietijd en waakzaamheid. Het zorgt voor een gevoel van verhoogde energie en verdrijft het gevoel van vermoeidheid. Ook verbetert cafeïne het geheugen. 

Vitamine D

Vitamine D is nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. Het is daarom belangrijk voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden. Daarnaast zorgt vitamine D voor een betere aansturing van de spieren, hogere concentratie, reactievermogen, balans en het immuunsysteem. 


Creatine

 Creatine is een lichaamseigen stof die betrokken is bij de energievoorziening van je spieren. Creatine voorziet je spieren van energie. Wanneer de hoeveelheid energie in je spieren toeneemt, raak je minder snel vermoeid en kan je langer trainen. Tijdens krachttraining kan je dan meer herhalingen doen, met zwaardere gewichten trainen en zo sneller spiermassa opbouwen. Creatine zorgt ook voor minder spierschade na het sporten.  

Vitamine B6

 Vitamine B6 is belangrijk voor de stofwisseling, vooral voor de afbraak en opbouw van aminozuren (bouwstenen van eiwitten). Vitamine B6 reguleert de werking van hormonen die nodig zijn nodig voor de groei, de bloedaanmaak en een goede werking van het immuunsysteem en het zenuwstelsel. 


Vitamine B3

Niacine (vitamine B3) heb je nodig om je lichaam van energie te voorzien. Verder speelt niacine een belangrijke rol bij de aanmaak van vetzuren in het lichaam.

Vitamine B12

Vitamine B12 (cobalamine) is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen. Rode bloedcellen zijn nodig om zuurstof in je bloed te vervoeren. Daarnaast is vitamine B12 nodig voor een goede werking van het zenuwstelsel.


Dextrose

 Dextrose, ook wel druivensuiker genoemd, is een suikersoort die direct opgenomen wordt in het bloed. Dit zorgt ervoor dat je lichaam binnen een korte periode energie krijgt.

Vitamine C

Vitamine C speelt een rol in het immuunsysteem van het menselijk lichaam. Vitamine C heeft een functie als antioxidant in het lichaam en is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand.